30 april 2015

EEN HARDLOOPSCHEMA DAT BIJ JE PAST

Overal op internet zijn hardloopschema's te vingen. Gewoon even op Google zoeken en hup, het hardloopschema staat voor je klaar. Kant en klare hardloopschema's houden vaak geen rekening met jou behoefte. Daarom is het handig om een eigen hardloopschema te hebben, die helemaal is aangepast aan jouw behoeften. Er zijn verschillende manieren om een eigen schema te maken dat past bij jou.
  
Pas een bestaand hardloopschema aan
Een kant en klaar hardloopschema kan je altijd gebruiken. Zoek op internet of in apps op je telefoon naar verschillende vormen hardloopschema's. Bekijk verschillende schema's en kijk welke het beste bij jou aansluit. Je kan nu dit hardloopschema gebruiken of je kan er je eigen draai aan geven. Heb je een schema voor beginnende hardlopers, maar wil jij graag wat meer? Probeer dan om een minuut langer te rennen of om minder vaak te lopen. Je kan je schema zo aanpassen als dat prettig is voor jou!.
 
Maak een schema met eigen routes
Niets is zo leuk als een schema met verschillende routes en afstanden. Ga naar Google Maps en maak routes in jou omgeving. Maak in Google Maps verschillende routes met verschillende afstanden. Maak bij elke afstand ook verschillende routes, zodat je meer variatie hebt in het uitkiezen van de route. Als je nu een hardloopschema maakt of uitkiest heb je verschillende routes en afstanden die je kan gaan lopen. Het is in een hardloopschema belangrijk om ook verschillende afstanden te hebben, zodat je lichaam eraan went om verschillende afstanden te lopen.
 
Plan dagen van rust in
Als je een hardloopschema maakt is het van essentieel belang dat je rustdagen inplant! Door rust te nemen kan je voorkomen dat je blessures krijgt. Ook zorg je er zo voor dat je lichaam tijd heeft om te herstellen. Zeker voor een beginnende hardloper is het niet goed om elke dag te gaan hardlopen. Je lichaam ondervind hier veel pijn aan en voor je het weet kan je een tijd niet hardlopen en moet je opnieuw beginnen met het opbouwen van je conditie.
 
Hardloopschema's op je telefoon
Er zijn ook verschillende hardloop apps, die een schema voor je opstellen. Zo heb je bijvoorbeeld: Nike+ Running, RunKeeper en Runtastic. In deze apps kan je aangeven wat je doel is en over hoeveel tijd je dat doel wilt hebben bereikt. De App zelf stelt dan een hardloopschema samen, zonder dat jij er wat voor hoeft te doen. Je kan aangeven hoeveel keer per week je wilt rennen en of je bij het hardlopen wilt afvallen, gewoon conditie wilt opbouwen of je record wilt verbreken. Als je aan het hardlopen bent en je hebt te app aanstaan, hoor je wat je moet doen. Je moet hiervoor wel je oortjes inhebben of je geluid hebben aanstaan. Zo zegt de stem van de app bijvoorbeeld dat je moet lopen of dat je weer moet gaan rennen. Ook geeft de app door hoeveel kilometer/mile je gerend hebt en in hoeveel tijd. Zo weet je ook hoeveel je nog moet lopen en of je op schema ligt om je record te verbreken. Als je tijdens het hardlopen ook je locatie hebt aanstaan, registreert de app je route en weet je hoe je gelopen hebt.

Gebruik jij een schema om hard te lopen?
Kus, Lisanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Popular Posts